Skip to main content
хиалуронови филъри

В кои зони могат да се прилагат хиалуронови филъри

Хиалуронови филъри – намират най – често приложение за уголямяването и оформянето на устни. Използват се хиалуронови филъри с реологични качества, разработени специално за тази цел. Процедурата цели:- увеличаване обемът на устните – промяна на формата им, подчертаване на ръбовете, акцентиране на филтрума- еверсия (леко обръщане навън) на долната устна. За процедурата се използва 0,5 – 1мл ампула. При останало количестово от продукта, то се запазва (до три месеца) за същия пациент за негово повторно посещение. Устните са чувствителна зона и за да се намали броя на убожданията често се работи с атравматична микроканюла. Ефектът се запазва около 6 месеца.

     Проминиращите скули са един от белезите на красивото лице. С напредване на възрастта хората губят обем в подкожната мастна тъкан на скули и бузи, което води до увисване на кожата в долната част на лиецто, хлътнали бузи и задълбочаване на бръчките. С хиалуронови филъри се подчертават скулите и се възвръщат загубените обеми в мастната тъкан. Това води до цялостен лифтинг и подмладяващ ефект. Обикновено по 1мл продукт във всяка страна са достатъчни за корекцията. Ефектът е с трайност над година.

     80% от хората имат тъмни кръгове и различна степен на хлътвания под очите. Изглаждането им с хиалуронови филъри, премахва умореният вид и подмладява цялостната визия. Работата в тази зона е изключително прецизна и изисква лекаря да е наясно с анатомията на лицето. Работи се с атравматична микроканюла, като по – голямо количество продукт се депонира директно въху костта (субпериостално), а по – малко субмускуларно. В зависимост от степената на дефекта, във всяка страна се инжектира 0,4 – 1мл хиалуронов филър. При правилно поставяне ефектът е с трайност няколко години.

     Хиалуроновите филъри дават възможност за атравматична корекция на брадичката, при хора, при които тя не проминира достатъчно. По – голямото количество продукт се инжектира дълбоко – субпериостално. Необходим е 1-2 мл продукт, а ефектът се запазва до една година. Назолабиалните гънки са филиологично обусловени, но с възрастта те стават по – дълбоки. Корегират се лесно с малко количество “мек” филър инжектиран под бръчката. Ефектът се задържа около шест месеца.

     Недостатъчно проминиращите контури на долната челюст също могат да се корегират с хиалуронови филъри. При много млади хора долната челюст е по- малка, което нарушава лицевата естетика. С напредване на възрастта костната и структура търпи промени и контурите се свиват допълнително. За корекция са необходими 1 – 1,5 мл подходящ хиалуронов филър от всяка страна. Продуктът се депонира дълбоко и трайността на ефекта е над година.
Напоследък все по – често се прибягва до неоперативна корекция на носа с хиалуронови филъри 1 – 1,5 мл са достатъчни за да изгладят “гърбавият” нос и да повдигнат въха на носа, когато това е нужно. При добра техника трайността на ефкета е около осем месеца.

209241_97170b159c91454d96bfb2c45f72657c

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ НА СТРАНИЦАТА “ФИЛЪРИ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *